home
events
zorgaanbod
menu

Ontdek ons
gehele aanbod

Coaching

Life coaching

Je kan bij mij terecht voor één of meerder coaching gesprekken waarin we samen de situatie gaan verkennen; ik kan je o.a. ondersteunen bij vragen zoals :

 • zijns- en levensvragen
 • hoe wil je verder met je leven
 • je botst ergens tegenaan in een relatie (familie, vrienden, werk)
 • je wil reflecteren over ervaringen en gedrag
 • je wil in iets vaardiger worden e.a.
Meer info

Voeding

Voedingsadvies & gewichtsanalyse

Mensen die op zoek zijn naar advies omtrent een gezonde levenswijze en het opbouwen van een natuurlijke weerstand, kunnen door relatief kleine voedingsaanpassingen grote veranderingen teweegbrengen. Elk consult is op maat en specifiek op iedere hulpvraag afgestemd. Dit maakt het samenwerken zo boeiend.

Het begrijpen van jouw lichaamssamenstelling. Het cijfer dat je op de weegschaal ziet staan zegt veel meer dan je denkt. Ons lichaam bestaat uit vele orgaanstelsels, vocht, water, vet, spier en botten. Deze bepalen jouw lichaamssamenstelling. Het weten en analyseren van jouw lichaamssamenstelling zorgt ervoor dat je je lichaam beter zal begrijpen. Deze meting wordt bij voedingsadvies geïntegreerd zodat we op termijn, door het volgen van persoonlijk advies, de evolutie kunnen volgen in je lichaamssamenstelling. Het geeft inzicht in jouw gezondheid die je met uitsluitend je gewicht nooit had geweten!

Meer info

Yoga

Restoratieve Yoga

Restoratieve Yoga is een heel rustige yogavorm waarin we gedurende langere tijd in meestal liggende – en af en toe zittende houdingen blijven om het zelfherstellend vermogen van ons lichaam aan te spreken.

Deze lessen gaan 1 x per maand door op maandagavond van 19u30 tot 20u45.

Meer info

Yoga

Hatha Flow Yoga

Hatha Flow Yoga is een klassieke yogavorm die staat voor ‘krachtige verbinding’.

In de lessen combineren we lichaamswerk, beweging en fysieke houdingen (asanas) met ademhalingswerk (pranayama).

In een Hatha Flow Yogales daag je je lichaam en geest uit om ruimte te maken en los te laten.

Tijdens een sessie laat je bewust lichaam en adem samenwerken, met als voordelen :
sterkere rug- en buikspieren
Meer algemene spierkracht
Meer flexibiliteit
Soepeler bewegen en betere coördinatie
Verhoogde vitaliteit, meer energie
Verbeterde slaap
Verhoogde stressbestendigheid
Evenwichtige hormoonhuishouding

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Of je nu lenig bent of niet, jong of oud, man of vrouw,… yoga is voor iedereen.

Ik verwelkom jullie graag op de mat.

Meer info

Yoga

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij we 3 tot 7 minuten in  een meestal zittende of liggende houding blijven. Deze vorm van yoga werkt op 4 niveau’s; We stretchen onze spieren en maken ons bindweefsel sterker en elastischer. (Het bindweefsel wordt stijf en stram met ouder worden.)
Het laat de energie beter stromen en heft eventuele energetische blokkades op wat onze organen ten goede komt. Het creëert ruimte en openheid op emotioneel en mentaal vlak. Yin yoga biedt een tegengewicht aan het drukke en ‘snelle’ leven dat de meesten onder ons leiden.
Er is geen ervaring vereist. Iedereen kan steeds met deze lessen beginnen. Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

Meer info

Lichaamstherapie

Relaxatiemassage

Een massage maakt je gelukkiger! Jazeker, een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van gelukshormoontjes gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en geven je een fijn en zalig gevoel. Je straalt zowel vanbinnen als vanbuiten.

Een sterke reden om jezelf af en toe een massage te gunnen!

Meer info

Lichaamstherapie

Energetische voetreflexologie

Energetische voetreflexologie is een holistische therapie die gebaseerd is op het concept van energiebanen in het lichaam. Het gaat ervan uit dat bepaalde punten op de voeten in verbinding staan met verschillende organen en systemen in het lichaam. Door het toepassen van druk, massage en manipulatie op deze reflexpunten op de voeten, beoogt energetische voetreflexologie het herstellen van evenwicht in het lichaam en het bevorderen de algemene vitaliteit.

Meer info

Lichaamstherapie

Voetreflexologie

Voetreflexologie werkt helend
Voetreflexologie is een fijne methode om meer toegang te krijgen tot je fysieke, emotionele en mentale processen. Door de voeten te bewerken bekomt men een bepaalde ontspanning in het lichaam, een betere doorbloeding en een activering van het zelfgenezend vermogen. Daar de voeten alle zones van het lichaam reflecteren, werkt voetreflexologie helend op de volledige mens.

Meer info

Lichaamstherapie

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een eenvoudige, meetbare en wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechniek om je stressniveau te doen dalen en zo je veerkracht te verhogen.
Het zorgt voor zeer goede en snelle resultaten. Voor iedereen die preventief of helend zijn stress (symptomen) wil aanpakken en zich wil wapenen tegen de negatieve effecten van stress

 

Meer info

Lichaamstherapie

Cranio sacrale therapie

Cranio-sacraal is geschikt voor het behandelen van allerlei klachten, zowel fysieke als emotionele.
Het cranio-sacrale systeem bestaat uit het zenuwstelsel, de vloeistoffen, de botten en het bindweefsel. Bij een cranio-sacrale sessie ga ik met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen ruimte en balans creëren in het binnenste van jouw lichaam. Terwijl je op de behandeltafel ligt, ga ik vanuit een diepe stilte contact maken met mijn handen. Zo ga ik luisteren naar de signalen en klachten die jouw lichaam doorgeeft. Alhoewel de aanraking heel zacht is, ervaren veel mensen een diepe ontspanning. Deze ontspanning kan het zelfherstellende vermogen van het lichaam stimuleren.

De behandeling is ook heel geschikt voor sensitieve personen en kinderen.

Meer info

Coaching

Begeleiding bij emo-eten / Eetproblematiek

Te veel eten, te weinig eten, drang naar snoepen, maaltijden overslaan, niet kunnen stoppen met eten, je schuldig voelen als je te veel eet,…
En daarin vast te lijken zitten.

Vaak is jouw eetgedrag een signaal. Een signaal dat er achterliggende emoties aandacht verdienen.

Dan is het belangrijk om samen te ontdekken waarom je eet of niet eet.
We zijn er voor jou om deze vicieuze cirkel van emo-eten of van niet meer eten te ontdekken, te begrijpen en te doorbreken.

Meer info

Coaching

Burn-out coaching

Heb je lange tijd last van stress? Hoe voorkom je dat je in een burn-out terechtkomt?

Samen gaan we op zoek naar jouw energievreters en energiegevers om je energiebalans terug te herstellen. Met behulp van handige tools leer ik je hoe je stress kan verminderen en hoe je beter met stress kan omgaan.
Als coach is het mijn doel om je de beste versie van jezelf terug te laten vinden!

Meer info

Coaching

Intuïtief tekenen

Via een korte meditatie word je van je hoofd (denken) naar je buik (voelen) geleid, om van hieruit je creativiteit aan te spreken. We gaan het innerlijke naar buiten brengen via het kleuren/tekenen van een mandala. Door vanuit verbinding met je gevoel te werken, ga je tekenen zonder plan, zonder verwachting en vooral zonder oordeel. Je neemt intuïtief je kleurtjes en laat je mandala geboren worden. Het gaat vooral om het proces van creëren en niet zozeer om het resultaat. Alles is goed zoals het tot uiting komt. Wees welkom!

Meer info

Coaching

Loopbaan­begeleiding

Als coach is het mijn doel om jouw doelen klaar en duidelijk te krijgen!
Zit je met vragen als: Geeft mijn job me nog genoeg voldoening en energie? Waar liggen mijn kwaliteiten? Hoe vind ik een beter evenwicht tussen werk en privé? Met behulp van handige tools wil ik graag samen met jou ontdekken hoe je meer voldoening en energie uit je werk en je leven kan halen.

Loopbaancheques zijn een steunmaatregel van de Vlaamse Overheid voor het volgen van loopbaanbegeleiding via een erkend centrum.

Iedere werknemer of ondernemer (zelfstandigen, freelancers en zaakvoerders) met een loopbaan van minimaal 7 jaar heeft elke 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding via de VDAB-loopbaancheques.

Je betaalt € 40,00 per cheque. De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding, de tweede cheque voor 3 uur. Je kan de cheques online bestellen via de website van de VDAB.

 

Starten met loopbaanbegeleiding: zo werkt het

 1. Neem contact op via info@greendna.be of contacteer rechtstreeks marielle.debruyn@hotmail.com.
 2. Bestel je loopbaancheques via de website van de VDAB.
  1. Als je nog niet geregistreerd bent, registreer je je eerst.
  2. Op de homepagina van “mijn loopbaan”, klik je eerst onderaan in het menu ‘nuttige links’ op de link ‘bestel loopbaancheques’.
  3. Lukt de aanvraag niet, dan kan je je cheques ook telefonisch bestellen via 0800 30 700.
 3. Wanneer je recht hebt op de loopbaancheques, ontvang je van overschrijvingsformulier. Je mag de overschrijving zelf voldoen of aan je werkgever bezorgen als hij heeft aangegeven deze voor je te betalen via derdebetalersregeling.
 4. Zodra VDAB je betaling verwerkt heeft, ontvang je je loopbaancheque per mail. Deze cheque blijft 3 maanden geldig. Stuur je cheque voor je eerste afspraak naar marielle.debruyn@hotmail.com of breng deze mee met je eerste afspraak. Afspraken kunnen telefonisch 0475 75 09 52 of per mail marielle.debruyn@hotmail.com.

Heb je geen recht op loopbaancheques? Contacteer ons voor andere mogelijkheden.

Meer info

Coaching

Natuur Coaching – Green Walk

De natuur neemt je altijd gewoon zoals je bent en ze heeft ons zelfs veel te vertellen.

Bij natuur coaching (her)ontdek je jezelf al pratend, wandelend, zittend, liggend of misschien zelfs springend in en met de ongerepte natuur. Ook bewegingsoefeningen en ontspanningstechnieken kunnen aan bod komen.

Natuur Coaching kan individueel, waar we persoonlijk werken rond jouw groeithema. Maar het is ook heel fijn en verrijkend in kleine groep, waar we in elke sessie rond een ander groeithema werken. Welke manier ook het beste bij jou past: het is natuurlijke zuurstof tanken.

Meer info

Coaching

Relaxatie­begeleiding

Relaxatietherapie is goed voor je gezondheid
De invloed van relaxatiemethoden op de gezondheid is meermaals door onderzoek bewezen. Ook is aangetoond dat relaxatie zeer geschikt is als ondersteuning bij een medische behandeling. Spanning en stress ondermijnen nu eenmaal jouw natuurlijke weerstand.

Het ontspannen van je stressoren
Een gezonde voeding en relaxatie gaan dan ook hand in hand om je zenuwstelsel optimaal te ondersteunen. Te grote stress is tegenwoordig een factor die de gezondheid schaadt. Relaxatiebegeleiding heeft als doel de stressoren die je leven bepalen te herkennen en je opnieuw leren te ontspannen.

Meer info

Coaching, Lezingen

Omgaan met ouder worden en sterven

Rouwproces na overlijden, maar ook verlies van psychische en fysische gezondheid, het verlies door scheiding, rouw door verlies van huisdieren, … Deze pijnlijke ervaringen en rouwprocessen zijn voor iedereen verschillend. Ondersteuning/begeleiding door een ‘buitenstaander’ kan helpen zodat je dit niet alleen hoeft te dragen. Samen kijken we hoe je op je eigen tempo – met alle gevoelens die er zijn – verder kan in je gewijzigde leven.

Meer info

Detoxkuren

Detoxkuren

Detoxvakanties in het buitenland worden steeds populairder, maar zijn meestal ook heel radicaal en niet voor iedereen haalbaar. Daarom stel ik je graag mijn concept voor: ontgiften in groep of …

Meer info

Iriscopie

Iriscopie

Iriscopie is een holistische werkmethode die de constitutie (genetisch bepaalde psychische en fysische geaardheid) en diathese (aanleg of vatbaarheid) voor het krijgen van bepaalde aandoeningen bepaalt van…

Meer info

Lezingen

Lezingen

Bij GREEN D&A organiseren we regelmatig lezingen met uiteenlopende thema’s. Kijk zeker naar onze eventkalender voor de planning.

Meer info

Lichaamstherapie

Deep tissue massage

Wat is het? Er wordt gebruik gemaakt van een specifieke massagetechniek die tot de diepste spierlagen doordringt. Het is een methode die zich concentreert op de oorzaak van het spierprobleem, met de intentie om niet alleen de pijn te verlichten, maar ook te zorgen voor preventie.

Dieptemassage wordt toegepast bij chronische en acute bewegings- en
pijnklachten. Door de spiergroepen los te maken en de bloedcirculatie te bevorderen wordt de klacht verholpen. Bv. bij rugpijnen, nekklachten, tennisellebogen, schouderproblemen, knie- of hoofdpijnen…

Meer info

Lichaamstherapie

Energetische massage

Energetische massage is een holistische benadering van massage waarbij de focus ligt op het in balans brengen van de energiestromen in het lichaam. Deze vorm van massage richt zich op het vrijmaken van geblokkeerde energie en het herstellen van vitaliteit, waardoor zowel lichaam als geest kunnen ontspannen en helen.

Meer info

Lichaamstherapie

Reiki

Reiki is een Japanse vorm van energetische heling waarbij universele levensenergie gegeven wordt. Door middel van de handen kunnen blokkades in de energiestroom worden opgeheven en kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam worden gestimuleerd. Reiki bevordert balans en welzijn, en wordt vaak toegepast als aanvullende therapie.

Meer info

Lichaamstherapie

Ademhalings­therapie: Pranayama

Bewust aandacht geven aan je ademhaling is even belangrijk als gezond eten en drinken. Pranayama is de kracht van je adem ervaren door ademhalingsoefeningen.

Meer info

Voeding

Kooklessen / kookworkshops

Op regelmatige basis zullen er “Healthy and tasty”- kookworkshops georganiseerd worden. Deze gezellige en gegeerde kooklessen zijn steeds zeer toegankelijk voor iedereen en er is geen voorkennis nodig. Biologisch, gezond, lekker en seizoengebonden zal steeds in elke les terug te vinden zijn. Door de fijne setting, de gezelligheid en de eenvoudige gerechtjes is elke les weer een bron van inspiratie.

Via deze website kan je steeds op de hoogte blijven van de komende eventjes.

Ook is het mogelijk om ons te vragen voor jouw persoonlijk eventje.
Het is steeds boeiend om een leuke kookworkshop op vraag bij ons of bij jou thuis, op het bedrijf, voor een teambuilding of voor een bedrijfsdag te organiseren. We zullen er alles aan doen om jouw samen-zijn vol gezelligheid en warmte te verzorgen.

Meer info

Retraites

Me & Mallorca retraite

Even van huis weg, even ontsnappen aan de werkelijkheid.
Dit kan in het binnen- of buitenland zijn. Dichter bij jezelf komen op een plek die zowel inspirerend als rustgevend is.
Oktober 2024 in Mallorca, meer info volgt. Hou zeker ook onze eventkalender in de gaten.

Meer info

Coaching

Bloesemadvies

Bloesemremedies zijn een van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen. Ze hebben tot doel harmonie en innerlijke vrede in de persoonlijkheid tot stand te brengen. De remedies zorgen voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraakt. Als dit evenwicht hersteld wordt en de innerlijke rust terugkeert, kan de levenskracht weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand wordt hersteld.

Wanneer we last hebben van emoties waar we geen raad mee weten en die ons belemmeren om ons goed te voelen in ons vel, kunnen Bachbloesems ons terug in evenwicht brengen. Denk maar aan stress, angst, depressiviteit, onrust, nervositeit, etc.

Door het intakegesprek gaan we jouw emoties analyseren en wordt er hierdoor een persoonlijk remedieflesje voor jou gemaakt.

Het gebruik van de Bach en/of Bush flowers wordt uitgebreid toegelicht evenals het vervolg van de begeleiding.

Meer info